DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat doet een industrieel ingenieur?

Als industrieel ingenieur lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van innovatieve producten, processen en diensten voor mens en maatschappij.

Je baseert je daarbij op toepassingsgerichte kennis en je hebt ook veel aandacht voor het creatief oplossen van praktische problemen.

Je kan kiezen uit twee domeinen: Technologie of Life Sciences.

In het domein Life Sciences ligt de focus op levende materie en mechanismen van de natuur: van gezond voedsel en welzijn voor mens en dier over bodembeheer tot gewasbescherming.

Het domein Technologie situeert zich in sectoren zoals mobiliteit, (gezondheids)zorg, energie, bouw, informatie en communicatie, chemie en materialen, machinebouw, design, …

Weetje

Er is een tekort aan alle ingenieurs, ongeacht de specialisatie, met uitzondering van de bio-ingenieurs. Maar industrieel ingenieurs liggen als vanouds, in aantal vacatures, het best in de markt. Eind augustus 2016 telde de VDAB op basis van diploma 1.478 werkzoekende industrieel ingenieurs, en daar stonden 3.561 vacatures voor industrieel ingenieurs tegenover.

Ter vergelijking. Op het zelfde moment waren er 484 werkzoekende burgerlijk ingenieurs tegenover 651 vacatures en 286 werkzoekende bio-ingenieurs tegenover 77 openstaande jobs.

 
 

Partners