DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sven Rotthier

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Dankzij mijn interesse voor wetenschappen en de toepassing hiervan in verschillende industrieën. Tijdens de opleiding tot industrieel ingenieur krijg je een breed overzicht van de bestaande industriële processen en hoe deze werken. Aan het einde van de opleiding heb je dan een waaier aan kennis waaruit je kan gaan kiezen en in kan werken.

Wat houdt je huidige job precies in?

Ik werk als assistant-afdelingshoofd binnen de tak Operations bij Engie in de kerncentrale van Doel. In die functie krijg ik projecten toegewezen en volg ik opleidingen, zoals ik nu doe om Senior Reactor Operator te kunnen worden. Zo leer ik alle kringen en processen kennen van een bepaalde centrale, in mijn geval Doel 1 en 2. Daarna pas ik de theorie toe op de simulator, een exacte kopie van de controlezaal van de kernreactor in doel. Tijdens andere opleidingen die ik de toekomst nog kan volgen word ik getraind om voorbereid te zijn op alle mogelijke ongevallen, zodat we op een correcte en kordate manier kunnen optreden als nodig: hoe loodsen we de kernreactor naar een veilige stop in zulke situaties? Na het behalven van die licentie kan ik kiezen voor een nieuwe functie zoals junior-instructeur, wijzigings- of testingenieur of kan ik naar een ander departement overschakelen zoals Maintenance, Fuel, Engineering, of Care.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Ik ben gestart als Nuclear Trainee om een zeer interessant éénjarige stage af te leggen in de nucleaire sector. Een mooie kans met veel uren opleiding over alle facetten van de nucleaire wereld, in België en Frankrijk. Na afloop van deze stage mocht ik mijn interesses kenbaar maken aan de directie en ben ik ingedeeld in het stukje Operations (bedrijfsvoering) binnen de kerncentrale.