DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sara Vandamme

Sara Vandamme

Project Development and Communications Manager bij North Western Waters Advisory Council

Master in de industriële wetenschappen: biochemie (afgestudeerd in 2008)

http://www.nwwac.org/english

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Na mijn middelbare studies koos ik voor de opleiding industrieel ingenieur omdat ik een brede interesse had in wetenschap en technologie. Deze opleiding gaf me een brede basis en waardoor ik een waaier aan mogelijkheden had om achteraf de arbeidsmarkt in te stappen.

Wat houdt je huidige job precies in?

Sinds 2016 werk ik bij de North Western Waters Advisory Council, een internationale stakeholder organisatie die advies geeft over het Europees visserijbeleid aan de Europese Commissie en de EU-lidstaten actief in onze wateren. Ik ben specifiek verantwoordelijk voor het advies wat betreft ‘haaien en roggen’ en de ‘aanladingsverplichting’. Daarnaast ontwerp ik samen met onze leden een communicatieplan uit en volg ik verschillende wetenschappelijke projecten op die toelaten om ervaringen uit te wisselen, nieuwe ontwikkelingen en goede praktijken te delen en vooral ook de wetenschap te gebruiken in de context van ons advies.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

De opleiding industrieel ingenieur hoeft geen eindpunt te zijn. Zelf maakte ik de keuze om na mijn opleiding een doctoraat te doen aan de KULeuven in samenwerking met het ILVO (Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek). Dit bood me de kans om mijn interesse in genetica te combineren met mijn passie voor de zee en de visserij. Door mijn doctoraat leerde ik om nog meer kritisch na te denken, en zowel zelfstandig als in een multidisciplinare en internationale omgeving te werken. Een postdoctorale positie aan de University of Salford leerde me om wetenschappelijke projecten tot een goed einde te brengen en een evenwicht te vinden tussen begeleiding en leiding geven.

 
 

Interesse in deze studierichting?

Deze opleiding kan je volgen aan:

Sommige benamingen van de opleidingen zijn in de loop
der jaren veranderd van naam. We geven hier telkens de huidige benaming weer.