DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Katleen De Bauw

Katleen De Bauw

Project Manager bij Jacobs Engineering

Industriële wetenschappen: elektromechanica optie elektromechanica (afgestudeerd in 1995)

http://www.jacobs.com/

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Als kind was ik altijd geinteresseerd in techniek. Ik vond het heel leuk om bij mijn vader op het werk rond te hangen of problemen op te lossen. Ik was ook goed in wiskunde. Ik wou graag iets met techniek studeren, maar liefst niet te theoretisch.

Wat houdt je huidige job precies in?

Mijn huidige job is project manager. Ik ben verantwoordelijk voor een team van editor en grafisch ontwerper. Bedoeling is om de informatie van de verschillende afdelingen om te vormen tot een mooie publicatie. Het is niet echt een ingenieursjob, maar vooral de ervaring van 25 jaar in de industrie en het managen van verschillende afdelingen tijdens die 25 jaar komt goed van pas. Ik heb contact met verschillende stakeholders en het is heel belangrijk om een goede relatie met hen op te bouwen en daardoor de planning van het project te behouden. Door de technische achtergrond versta je soms makkelijker wat hun problemen zijn.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Mijn vorige job was Project manager Logistiek in de textielindustrie. Vermits dit een nieuwe omgeving was, kwam mijn ervaring in productie heel goed van pas omdat je direct een overzicht krijgt wat er in de productie gebeurt en dit kan toepassen op alle onderdelen van het logistieke proces. Daarvoor heb ik meer dan 20 jaar bij Atlas Copco gewerkt. Zowel in productie, kwaliteit als aankoop. In de eerste job in productie kwam de opleiding elektromechanica zeer goed van pas en gebruik je de kennis opgedaan tijdens de studies. Daarna was ik aankoper van technische onderdelen, ook hier is je opleiding van grote waarde omdat je ook kan meepraten over het productieproces van het te aankooponderdeel. Uiteindelijk ben ik geëindigd als productiemanager en hier komen meer je management en soft skills aan bod.