DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jonas Coppens

Jonas Coppens

R&D engineer bij Televic Conference

Master in de industriële wetenschappen: elektronica-ICT, afstudeerrichting elektronica (afgestudeerd in 2008)

http://www.televic-conference.com/en/

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Ik koos voor de opleiding industrieel ingenieur omdat ik gepassioneerd en gefascineerd ben geraakt door de technologische (r)evolutie tijdens mijn tienerjaren. De goede balans tussen het theoretische en het praktische aspect bepaalden mee de keuze voor industrieel ingenieur.

Wat houdt je huidige job precies in?

Momenteel werk ik als embedded software engineer aan audio conferentiesystemen voor gemodereerde vergaderingen die (onder andere) gebruikt worden in parlementen en Europese instellingen. Deze complexe systemen bestaan uit diverse toestellen (microfonen, tolk units, video units, ...), die real time met een centrale communiceren in een gigabit netwerk. Mijn taken zijn voornamelijk het ontwikkelen van software voor deze embedded componenten in een klein team van hardware en software specialisten.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Ik heb voornamelijk ervaring opgedaan in de audiovisuele wereld. Bij Philips televisie heb ik meegewerkt aan de algoritmes en functionaliteit van Ambilight en heb ik in een divers team de tweede generatie Ambilight (Ambilux, met 9 pico projectoren) helpen ontwikkelen. Zowel het praktische als het theoretische aspect van de opleiding industrieel ingenieur kwamen hier zeer goed van pas en zorgden voor een voldoende brede basis om deze uitdaging tot een goed einde te brengen!