DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hendrik Baart

Hendrik Baart

Technisch Inspecteur BMW Belux bij BMW Belux

Master of Science in de industriële wetenschappen: elektromechanica (afgestudeerd in 2013)

http://www.bmw.be

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Met een diploma van industrieel ingenieur kan je in veel industrietakken terecht. Op mijn 18 jaar wist ik nog niet exact wat ik later wou doen dus besloot ik een richting te kiezen die een brede basis voorziet en veel mogelijkheden bood qua jobs. Nadien kreeg ik interesse in de automobielwereld. Mijn eerste job was technisch trainer en van daaruit ben ik doorgegroeid tot technisch inspecteur binnen de BMW-Group.

Wat houdt je huidige job precies in?

Samen met twee andere collega's ben ik verantwoordelijk om assistentie te verlenen aan ons dealernet. Klachten tegen BMW worden door ons behandeld en er wordt steeds naar een oplossing gezocht die zowel voor BMW als voor de klant acceptabel is. We helpen mee zoeken naar storingen die niet opgelost raken en hebben de mogelijkheid om in naam van BMW financiële tegemoetkomingen te doen.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Technisch Trainer. Als trainer zorg je voor de opleiding van het BMW-Group personeel : vooral aan techniekers en diagnosetechniekers. Gaande van basistrainingen, diagnosetrainingen, nieuwe model trainingen tot opleidingen van techniek aan verkopers en ander personeel.