DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geert Van der Biest

Geert Van der Biest

O&O ingenieur bij Van de Velde nv

Industrieel ingenieur in de elektromechanica (afgestudeerd in 1996)

www.vandevelde.eu

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Ik was van kindsbeen af al gefacineerd door techniek en wou steeds weten hoe dingen functioneerden. Al van heel jonge leeftijd demonteerde ik TV's, radio's, naai- en breimachines, analoge en digitale uurwerken, pompen, PC's, verbrandingsmotoren en allerhande andere zaken als ze stuk waren om het probleem te zoeken en indien mogelijk op te lossen. Dit is echter een tijdrovende bezigheid en de dieperliggende theorie achter de praktijk vond ik ook interessant om mogelijke verbeteringen door te kunnen voeren. Aangezien ik sterk praktisch gericht was koos ik voor industrieel ingenieur omdat dit voor mij een ideale verhouding leek tussen de praktijk gerichte lessen en de theoretische lesuren. Ik heb van mijn toenmalige keuze nog geen seconde spijt gehad, gebruik nog veel van de theorie en praktijkkennis in mijn huidige job, hobbies en vrijwilligerswerk en ben dankbaar dat ik die vrije keuze mocht maken van thuis uit.

Wat houdt je huidige job precies in?

Er zijn verschillende terreinen waar we in onze R&D afdeling aandacht aan besteden en dit op zowel korte als lange termijn. We werken op drie assen (zie ook www.innovation.vandevelde.eu): 1) Paskamer van de toekomst 2) Product van de toekomst en 3) Ontwerp en productieproces van de toekomst. Op korte termijn helpen we in het ontwerp om maatconsistent te werken terwijl we op langere termijn, na het ontwikkelen van een objectief lichaamsmodel, nu aan een project werken dat tegen eind 2019 een digitaal soft body model moet opleveren dat vrouwen de mogelijkheid moet bieden om lingerie digitaal door te passen waarbij de pasvorm in AR, VR of op een 2D scherm, in 3D gevisualiseerd zal worden en een realistische weergave van de werkelijkheid moet zijn. Wat het product van de toekomst betreft zijn we op korte de processen om nieuwe beugels en mousse cups aan het optimaliseren en tegelijkertijd ook de tolerantievelden, wat belangrijk is voor een uniform geproduceerd product. Daarnaast bekijken we ook productietechnieken om snel gepersonaliseerde inserts te maken om volumeverschil op te vangen. Op langere termijn denken we aan mass customization. Voor het ontwerpen en produceren van de BH in de toekomst hebben we nu op korte termijn het 3D digitaal ontwerpen van lingerie geïntroduceerd en willen we in 2020 een nieuw project starten dat de productie van lingerie in de toekomst op zijn kop zal zetten en waarbij digitalisering en Industrie 4.0 een belangrijke rol zullen spelen.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Ik ben van opleiding ingenieur electro-mechanica, richting werktuigbouwkunde, optie softwaretechnieken (afgestudeerd 1994). In mijn eerste job als kwaliteitsverantwoordelijke in een draai-, frees- en lasbedrijf controleerde ik de afgewerkte mechanische onderdelen en stelde meetrapporten op voor afgewerkte stukken of AQL richtlijnen op voor serieproductie. Naast het opstellen van een gefundeerd kalibratiesysteem en het kalibreren van schuifmaten, micrometers in het kader van de ISO9001-certificatie, onderzocht ik ook de mogelijkheden om standtijden van snijplaten bij draaien en frezen te verbeteren. Tevens stelde ik ook draaibanken op voor serieproductie en maakte ik soms de mechanische tekeningen van onderdelen die door breuk machinestilstand veroorzaakten bij bedrijven waar we aan toeleverden. Daarna ben ik in een ververij gaan werken als onderhouds- en infrastructuurverantwoordelijke waar ik naast het begeleiden van afbraakwerken en nieuwbouwprojecten, ook de installatie van piping en nieuwe machines als verfkuipen, tapijtdroger, stoomketels, HS-transformatoren, pompen, ... opvolgde. Ik ben daarna terug in dienst gegaan bij mijn eerste werkgever als logistiek manager waarbij voornamelijk de planning voor het produceren en assembleren van de onderdelen voor duiklampen en videobehuizingen aan de orde waren naast introductie van een ERP software en technische ondersteuning van klanten. Tenslotte ben ik sinds september 2006 in dienst bij Van de Velde nv.