DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ellen Decat

Ellen Decat

Lector Biomedische laboratoriumtechnologie bij HOWEST

Master in de industriële wetenschappen: biochemie (afgestudeerd in 2009)

http://www.howest.be/

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Ik koos voor de studies industrieel ingenieur omdat ik geinteresseerd was in verschillende takken van de wetenschap. Zowel wiskunde, fysica, chemie als biologie spraken mij aan, deze kwamen dan ook allemaal aan bod tijdens de masteropleiding industriële wetenschappen biochemie. Daarnaast spraken de jobmogelijkheden na de studie mij aan. Met dit diploma had je nog een brede keuze waar je later terecht kon, privé-sector, onderzoek, onderwijs. Toen ik klein was wou ik 'juffrouw' worden, maar naarmate ik ouder werd, verlegde mijn interessegebied zich meer naar de wetenschap. Dankzij deze studies kan ik nu uiteindelijk mijn twee passies, onderwijs en wetenschap, combineren.

Wat houdt je huidige job precies in?

Ik ben nu tewerkgesteld als lector Biomedische laboratoriumtechnologie aan Howest. Daar geef ik voornamelijk de basis chemische vakken (algemene en analytische chemie) alsook l meer gespecialiseerde microbiologische vakken die later in de professionele bachelor aan bod komen. Ook behoren geven van diverse practica (algemene en analytische chemie, bio-organische chemie, biochemie) tot mijn opdracht. Daarnaast wordt binnen onze opleiding ook veel aandacht besteed aan kwaliteitsvol onderwijs en een goede leeromgeving voor de studenten.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Hiervoor was ik drie jaar tewerkgesteld als onderzoeksmedewerker aan Hogeschool Gent in samenwerking met Universiteit Gent. Daar paste ik vooral de moleculaire technieken toe die ik tijdens mijn opleiding en stageperiode heb meegekregen.

 

Interesse in deze studierichting?

Deze opleiding kan je volgen aan:

Sommige benamingen van de opleidingen zijn in de loop
der jaren veranderd van naam. We geven hier telkens de huidige benaming weer.