DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joyce Vermeersch

Joyce Vermeersch

Production support bij Nuscience

Master of Science in de biowetenschappen: voedingsindustrie (afgestudeerd in 2015)

http://www.nusciencegroup.com/nl-be

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Na de middelbare opleiding wetenschappen-wiskunde, was het me al snel duidelijk dat ik ‘iets in de richting van’ landbouw wilde doen. In 2010 startte ik dan ook aan de bacheloropleiding agro-biotechnologie, optie voedingsindustrie aan de Hogeschool Gent. De bacheloropleiding is meer praktijkgericht, in tegenstelling tot - zoals ik toen dacht - meer theoretische masteropleiding, wat me afschrikte. Toch heb ik tijdens mijn bacheloropleiding beslist om ook de masteropleiding te volgen: wat ik voor 'meer theoretisch' hield, wil eigenlijk zeggen dat je meer diepgang en achterliggende redeneringen aanleert. Ik volgde een schakeljaar, dat een heel ander niveau van studeren vereiste in vergelijking met de bacheloropleiding. Het was een jaar waarin ik alles heb gegeven. Daarna kon ik aan mijn master beginnen, waarin ik ook een thesis heb gemaakt in samenwerking met het bedrijf waar ik nu voor werk.

Wat houdt je huidige job precies in?

Ik sta in voor de 'Internal production and formulation support': ik zorg voor de optimalisering van voederformules en voor de manier waarop ze in het systeem worden opgenomen. Daarnaast zorg ik ook voor de etikettering van producten. Het is een job met veel doorgroeimogelijkheden, en dat vind ik fijn. Mijn master- en bacheloropleiding zijn hiervoor een goede basis. Dankzij een interne opleiding binnen het bedrijf kon ik vlot meedraaien.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Dit is mijn eerste job. Als ik mijn studiekeuze nu herbekijk, zou ik zeker hetzelfde kiezen. In de bacheloropleiding leer je meer praktische handelingen en doe je enkele stages. De masteropleiding sluit hierop aan door je oplossingsgericht te leren denken.

 
 

Interesse in deze studierichting?

Deze opleiding kan je volgen aan:

Sommige benamingen van de opleidingen zijn in de loop
der jaren veranderd van naam. We geven hier telkens de huidige benaming weer.