DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jo Delforge

Jo Delforge

Systeemingenieur bij EcuWorldWide

Industrieel ingenieur in informatica (afgestudeerd in 2003)

http://www.ecuworldwide.com

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Ik koos deze opleiding omwille van de algemene vorming in de eerste jaren, aangevuld met de specifieke informatica vakken in de latere jaren. De opleiding is te vergelijken met burgerlijk ingenieur computerwetenschappen voor wat betreft de praktische informatica vakken, maar het weglaten van de pure theorie van wiskunde en fysica, en deze in te vullen met andere vakken waren voor mij een perfecte combinatie.

Wat houdt je huidige job precies in?

Wereldwijd datacenter beheer van een vooraanstaande shipping company. Alle aspecten van informatica worden "in house" opgelost.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Mijn eindwerk bevond zich in de analyse van automatisaties, de volgende opstap was naar een distributeur van automerken, waar ik direct carte blanche kreeg in de informatiestructuur. Door verdere zelfopleiding in elk aspect van informatica had ik een perfect cv om naar eender welke firma door te groeien. Uiteindelijk heb ik een firma gevonden die wereldwijd wou investeren in de nieuwste netwerk en hardware. Mijn brede voorkennis, diploma, en ervaring heeft hun niet doen twijfelen om me direct op te nemen in hun team. Meteen had ik veel verantwoordelijkheid en heb ik ondertussen een deel van de wereld gezien. Dat vond ik super, ik heb nooit moeten twijfelen aan de kennis die ik had, of zelf kan verwerven.

Interesse in deze studierichting?

Deze opleiding kan je volgen aan:

Sommige benamingen van de opleidingen zijn in de loop
der jaren veranderd van naam. We geven hier telkens de huidige benaming weer.