DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
lightbulb

Industrieel ingenieurs
aan het werk

 

Ontdek welke industrieel ingenieur jij wil worden
Technology
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Life Sciences
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Assia Ouchchen

Assia Ouchchen

Owner & Director Material Science & Innovation (PhD) bij Plastic Science by Design

Master in de biowetenschappen: landbouw en biotechnologie, optie landbouw- en voedingsindustrieën (afgestudeerd in 2007)

www.plasticsciencebydesign.com

 

Waarom koos je voor de studies van industrieel ingenieur?

Ik was op zoek naar een opleiding die me rationeel kon bezighouden, me hands-on en tegelijk "out of the box" liet zijn en me de vrijheid gaf in het denken en durven binnen de wetenschap en industrie. De opleiding tot industrieel ingenieur in de levende materie leek me hierbij perfect aan te sluiten.

Wat houdt je huidige job precies in?

In mijn studies heb ik een voorliefde ontwikkeld voor de verpakkingsindustrie. In mijn bedrijf Plastic Science By Design ontwikkel ik verpakkingen voor de toekomst van alle industrieën.

Welke job(s) heb je hiervoor gedaan en wat is de link met de gevolgde opleiding?

Na mijn studies ben ik gestart als onderzoeker bij de Universiteit Gent (vakgroep Polymeerchemie). Daar heb ik de basis ontwikkeld voor mijn huidige avontuur in de kunststofwereld. Mijn eerste stap in de industrie volgde als R&D engineer bij Tekniplex Europe voor het ontwikkelen van blisterverpakkingen voor de farmaceutische industrie. Nadien heb mijn weg vervolgd in het project management bij Dymo NewellRubbermaid. Daarna ben ik gestart als R&D manager bij RPC Cobelplast. Omdat ik voelde dat ik nood had aan meer industriële uitdaging, heb ik mijn eigen bedrijf opgestart: Plastic Science by Design. Daarin bieden we ondersteuning aan verpakkingsconverters op vier vlakken: kennis, brainstormen, vernieuwing en duurzaamheid. Bovendien combineer ik het ondernemerschap met een doctoraatsonderzoek aan de UGent om de verpakking van de toekomst een wetenschappelijke basis mee te geven. Mijn motto: nothing is impossible!

Interesse in deze studierichting?

Deze opleiding kan je volgen aan:

Sommige benamingen van de opleidingen zijn in de loop
der jaren veranderd van naam. We geven hier telkens de huidige benaming weer.